Voor ZZP’ers

Kun je als ZZP’er of ondernemer ook een hypotheek krijgen?

Het is één van de meest gestelde vragen: maak ik kans op een (goede) hypotheek als zzp-er of ondernemer? Jazeker! Het is alleen wel zo dat elke hypotheekverstrekker weer op zijn eigen manier omgaat met de hypotheekaanvraag van een freelancer en ondernemer. Hierin zijn ze niet allemaal even duidelijk.
Hypotheek voor startende ondernemer
De arbeidsmarkt is aan het veranderen. Waar mensen vroeger bijna hun hele leven voor dezelfde baas werkte zijn mensen nu veel flexibeler. Men werkt nu vaak op zzp basis of als freelancer naast hun deeltijdbaan. Er zijn ongeveer 1 miljoen zzp’ers in Nederland. Vaak wordt er gedacht dat je als startende ondernemer voorlopig geen hypotheek kunt afsluiten. Immers is niet iedere zzp’er is al drie jaar bezig. Als startende zzp’er kun je nog geen cijfers aanleveren van de afgelopen drie jaar. Maar ook dan is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Hoe jij als startende ondernemer toch een hypotheek kunt afsluiten lees jij hier onder.

Inkomensverklaring

Bij startende ondernemers wordt er door de hypotheekvertrekker om een onafhankelijk vastgesteld toetsinkomen gevraagd.Dit toetsinkomen blijkt uit een inkomensverklaring. Deze verklaring kun je via jouw hypotheekverstrekker aanvragen bij drie partijen. Hiervoor hebben ze informatie nodig: je stuurt een ingevuld opdrachtformulier en een aantal andere documenten in, zoals een jaaroverzicht en belastingaangiftes. De aanvraag kost ongeveer € 250,- inclusief btw.
Met deze inkomensverklaring kun jij als startende zzp’er een hypotheek aanvragen.

Vanuit Finagarant kunnen wij als onafhankelijk hypotheekadviseur toelichten welke hypotheekaanbieders in jouw specifieke situatie en ondernemingsvorm het beste ingeschakeld kunnen worden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Ons team

Sonja Werkhoven

Al meer dan 25 jaar ben ik werkzaam in de financiële wereld. In 2004 ben ik bij Lauteslager
financieel adviseurs gaan werken en inmiddels is de naam veranderd in Finagarant.

Karin Oelssen

Al bijna 20 jaar ben ik werkzaam in de hypotheekbranche. Na veel omzwervingen bij onder andere de hypotheker en hypotheekshop ben ik sinds 2011 werkzaam bij Finagarant, waar ik samen met mijn collega’s zorg dat de financiering voor uw woning soepel verloopt.

Walter Advocaat

Mijn hele loopbaan ben ik werkzaam als hypotheekadviseur, zowel zelfstandig als in loondienst bij de Rabobank en ABN. Sinds 2018 werk ik bij Finagarant waar ik samen met mijn collega Sonja alle adviesgesprekken verzorg.

Leer meer over ons team

Wilt u contact met ons ?

U kunt het bijgevoegde formulier invullen.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op !