Pensioenen en lijfrente

Vraagt u zich af of een pensioen advies wel voor u van toepassing is? Is dat niet al goed geregeld via de werkgever?

Inderdaad is in veel arbeidsvoorwaarden een pensioen opgenomen. Toch is het belangrijk om uw pensioen goed in de gaten te houden. De fiscale regels en de wetgeving veranderen voortdurend. Dit kan samen met een onzekere financiële markt van invloed zijn op uw pensioen. Bovendien switchen we tegenwoordig vaker van werkgever terwijl het grootste gedeelte van de pensioenreglementen gebaseerd is op de oude situatie waarin werknemers hun hele werkcarrière bij een werkgever bleven. Sommigen willen eerder stoppen met werken om bijvoorbeeld te gaan reizen of meer bij de kinderen kunnen zijn. Dit zijn allemaal aanleidingen die een pensioen gat zouden kunnen opleveren.

Ook zonder pensioen gat kan het pensioen lager uitvallen aangezien steeds meer werkgevers overstappen van een eindloon- naar een middelloonsysteem. Dit houdt in dat niet het laatstverdiende loon de basis is voor uw pensioen maar een gemiddelde van het loon dat u gedurende uw gehele loopbaan heeft verdiend. Uw pensioen is dus continu een zaak van aandacht. In dat kader bekijkt Finagarant hoe uw pensioen ervoor staat en kan ik u, indien gewenst, ook aanbevelingen doen of de nodige aanpassingen voor u doen.

Ons team

Sonja Werkhoven

Al meer dan 30 jaar ben ik werkzaam in de financiële wereld. In 2004 ben ik bij Lauteslager
financieel adviseurs gaan werken en inmiddels is de naam veranderd in Finagarant.

Karin Oelssen

Al bijna 20 jaar ben ik werkzaam in de hypotheekbranche. Na veel omzwervingen bij onder andere de hypotheker en hypotheekshop ben ik sinds 2011 werkzaam bij Finagarant, waar ik samen met mijn collega’s zorg dat de financiering voor uw woning soepel verloopt.

Roderic Harm

Al ruim 35 ben ik actief op het gebied van particuliere-/ en bedrijfsverzekeringen.

Of je nu een particulier of een ondernemer bent: wij brengen graag een advies uit dat bij u past en is afgestemd op jouw situatie, wensen en eisen.

 

Frank van Elst

 

Leer meer over ons team

Benieuwd wat wij voor jouw kunnen betekenen?
Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.